Do hrnce vložíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a zaprášíme skořicí. Se skořicí raději opatrně.
Nyní necháme v hrnci lehce zkaramelizovat a přidáme dvě kostky zeleninového bujónu. Teď přichází čas na největší kouzlo. Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu nebo džus a přivedeme k varu.
Když se rajská vaří, omáčku zahustíme trochou jíšky nebo rozmíchanou moukou s vodou, zavaříme dalších pět až deset minut.
Jako poslední zbývá již omáčku jen přecedit přes síto a můžeme podávat.
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření…
více o Rajská omáčka podle maminky
Nakrájíme: cibuli na drobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku