Do hrnce vložíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a zaprášíme skořicí. Se skořicí raději opatrně.
Nyní necháme v hrnci lehce zkaramelizovat a přidáme dvě kostky zeleninového bujónu. Teď přichází čas na největší kouzlo. Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu nebo džus a přivedeme k varu.
Když se rajská vaří, omáčku zahustíme trochou jíšky nebo rozmíchanou moukou s vodou, zavaříme dalších pět až deset minut.
Jako poslední zbývá již omáčku jen přecedit přes síto a můžeme podávat.
Na tuku (sádle) zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, vložíme bobkový list, několik zrnek nového koření…
více o Rajská omáčka podle maminky
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka, scedíme, necháme okapat a po vychladnutí ještě přebytečnou vodu vymačkáme. Pak…
více o Kapustové karbanátky se sýrem