Cibulku s česnekem osmažíme na oleji, přidáme plechovku rajčat a nadrobno nakrájenou bramboru. Zalijeme vývarem a necháme cca 25 minut povařit. Polévku rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, pepřem a bazalkou. Na každou porci dáme lžičku zakysané smetany.
Krájená rajčata rozmixujeme, aby byla pěkně nadýchaná a napěněná.
Povaříme s mlékem/smetanou, příp. vodou (podle toho,…
více o Primitivní rajská polévka
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.