Cibulku s česnekem osmažíme na oleji, přidáme plechovku rajčat a nadrobno nakrájenou bramboru. Zalijeme vývarem a necháme cca 25 minut povařit. Polévku rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, pepřem a bazalkou. Na každou porci dáme lžičku zakysané smetany.
Krájená rajčata rozmixujeme, aby byla pěkně nadýchaná a napěněná.
Povaříme s mlékem/smetanou, příp. vodou (podle toho,…
více o Primitivní rajská polévka
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka