Vánoční polévka Marie Woodhamsové Žampiony nakrájíme na kousky a orestujeme asi na polovině másla. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Zalijeme vodou a… více o Vánoční polévka Marie Woodhamsové
Císařské brambory Marie Woodhamsové Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě. Necháme zchladnout, oloupáme, nastrouháme. Měkké máslo umícháme se žloutky… více o Císařské brambory Marie Woodhamsové
Brambory se žampiony Marie Woodhamsové Očištěné žampiony pokrájíme na hrubší kousky. Oloupané na kostky nakrájené brambory pečeme v pekáči na sádle v troubě.… více o Brambory se žampiony Marie Woodhamsové
Jak pěstovat, sklízet a zpracovat rebarboru, aby vám vydržela do… Naše babičky ji s oblibou používaly, pak ale na nějaký čas upadla v zapomnění. Nyní rebarbora… Celý článek
Superpotravina týdne: Brokolice. 4 dobré důvody, proč si ji dát… Brokolici můžete v obchodech sehnat celý rok, a tak se na ni většina z nás dívá jako na něco… Celý článek
Kofila, Vitacit i žvýkačky Pedro. Které retro pochoutky jsou… Vzpomínky na chutě z dob našeho mládí mají zvláštní kouzlo. Stačí ucítit známou vůni nebo… Celý článek
Naked cake: „Nahý" dort, za který se nemusíte stydět na žádné… Ať už připravujete svatbu, narozeninovou oslavu nebo čekáte návštěvu, naked cakes neboli nahé… Celý článek
Zapečené brambory s kuřecím masem Brambory oloupeme a nakrájíme na malé asi 1-2 cm velké kostičky, maso nakrájíme na nudličky. Mozzarelu nakrájíme na… více o Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapékaná krkovice V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme… více o Zapékaná krkovice
Meloun jako břitva Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme… více o Meloun jako břitva
Sarma z Banátu Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk,… více o Sarma z Banátu
Vepřová krkovice zabalená jako… Maso naklepeme osolíme bylinkovou solí ,opepříme,namažeme kremžskou hořčicí.Položíme slabý plátek krkovice nebo… více o Vepřová krkovice zabalená jako ptáček
Bábovka (pippiva) Vodu a olej si smícháme v jakékoliv láhvi s uzávěrem - roztřepáním se krásně spojí. Celá vejce vyšleháme s cukrem do… více o Bábovka (pippiva)
Bramborový salát bramborový salát vaří každý jinak, já uvádím takový ten základní….. Uvařené brambory, točený salám, vajíčka,… více o Bramborový salát
Poleva na perníky Smícháme cukr a citrón. Můžeme přidat i 2 lžíce kakaa. Máslo s vodou rozehřejeme do pěny a vmícháme. Namáčíme. … více o Poleva na perníky
Vajíčková pomazánka Vejce uvaříme natvrdo a necháme je vychladnout. Přidáme máslo, sýry a osolíme, opepříme. Můžeme rozmixovat a přidat… více o Vajíčková pomazánka
Výborný segedinský guláš NA 2 LŽÍCÍCH SÁDLA ZLEHKA OSMAHNĚTE NAJEMNO NAKRÁJENOU 1 VELKOU CIBULI. VLOŽTE 400 G PROROSTLÉHO VEPŘOVÉHO MASA… více o Výborný segedinský guláš
Bramborovo-pórková polévka Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě… více o Bramborovo-pórková polévka
Dobrá vajíčková pomazánka nejen… Žloutek utřeme s pomazánkovým máslem a Lučinou, přimícháme na jemno nastrouhaný bílek, na jemno nastrouhaný eidam,… více o Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti