Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vmícháme rajčatový protlak a necháme vařit 10 minut. Přidáme cukr tak, aby polévka nebyla přeslazená, ale sladká. Potom lžící do polévky vhazujeme halušky, ne velké, asi 1,5–2 cm. Povaříme 8–10 minut.
Halušky: krupici smícháme s olejem, vejcem, solí a takovým množstvím vody, abychom dostali těstíčko, které se dobře lžící odděluje. Necháme odstát asi 15 minut. Počítejte s tím, že krupice nabobtná a těsto bude hustější. Pokud chceme halušky jemnější, přidáme jen žloutek a z bílku vyšleháme sníh.
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka