Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme.
Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě.
Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření. Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké.
Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem