Rajská polévka z čerstvých rajčat

3

hodnoceno: 15
Příprava: 45 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      l voda
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks masox
    • 5
      ks bazalka
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      kg rajče
    • těstovinová rýže

Postup přípravy receptu

  • Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme.
  • Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě.
  • Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření. Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké.
  • Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.