Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme.
Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě.
Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření. Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké.
Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu