Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme.
Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě.
Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření. Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké.
Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na drobné nudličky¨nakrájené kuřecí maso, orestujeme, přidáme na nudličky…
více o Kuřecí rychlovka – dáštamkari
Těsto: vše uválíme dohromady a třetinu těsta dáme ztuhnout do ledničky, zbylé těsto rozprostřeme na vymaštěný plech.
…
více o Postrouhané tvarohové řezy