Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme.
Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve vlastní šťávě.
Mezitím si rozpustíme lžičku másla a přidáme hladkou mouku. Chvíli mícháme a poté zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a masox a asi 25 minut povaříme. Vyjmeme koření. Podušená rajčata vlijeme do polévky a tyčovým mixérem rozmixujeme. Můžeme následně přecedit, ale není to nutné. Rajskou polévku z čerstvých rajčat přivedeme k varu a přisypeme drobné těstoviny a cukr. Vaříme, až jsou těstoviny měkké.
Rajskou polévku z čerstvých rajčat podáváme nejlépe teplou.
1. Rozmícháme vejce s mlékem a postupně přidáváme mouku (je lepší míchat mixérem-metličkou je to zdlouhavější),přidáme…
více o Palačinky s Nutellou a keksem
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou