ks
mražená zelenina
pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
1
lžíce
cukr
2
ks
rajský protlak
koření
1
ks
skořice
5
ks
hřebíček
3
ks
bobkový list
7
ks
nové koření
Postup přípravy receptu
Na másle zpěním cibuli. Přidám mouku a nechám opražit.
Zaleju studenou vodou, podle toho, kolik chci polívky. Rozmíchám bez žmolků.
Přidám sůl a cukr, všechno koření, mrkve, mraženou zeleninu (nemusím rozmrazovat) a masox.
Vařím hodinu od bodu varu na stáhlém plameni (hlídat, občas míchat - zásmažka může vypěnit).
Přidám protlaky a nechám přejít varem a vypnu.
Ocedím do jiného hrnce. Koření vytáhnu a zbytek rozmixuju ponorným mixérem s troškou polívky (nebo na sítku rozmňágám).
Ve slané vodě vodě udělám těstoviny nebo rýži (na pytlík lžička soli, čtvrt hodiny od bodu varu, vkládám do vařící). Těstoviny se vaří pár minut, ve vroucí osolené vodě.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka