ks
mražená zelenina
pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
1
lžíce
cukr
2
ks
rajský protlak
koření
1
ks
skořice
5
ks
hřebíček
3
ks
bobkový list
7
ks
nové koření
Postup přípravy receptu
Na másle zpěním cibuli. Přidám mouku a nechám opražit.
Zaleju studenou vodou, podle toho, kolik chci polívky. Rozmíchám bez žmolků.
Přidám sůl a cukr, všechno koření, mrkve, mraženou zeleninu (nemusím rozmrazovat) a masox.
Vařím hodinu od bodu varu na stáhlém plameni (hlídat, občas míchat - zásmažka může vypěnit).
Přidám protlaky a nechám přejít varem a vypnu.
Ocedím do jiného hrnce. Koření vytáhnu a zbytek rozmixuju ponorným mixérem s troškou polívky (nebo na sítku rozmňágám).
Ve slané vodě vodě udělám těstoviny nebo rýži (na pytlík lžička soli, čtvrt hodiny od bodu varu, vkládám do vařící). Těstoviny se vaří pár minut, ve vroucí osolené vodě.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Buľvy repy nakrájame na veľmi tenké plátky. V kastróliku zmiešame ocot s cukrom a vodou a spoločne privedieme k varu.…
více o Carpaccio z červenej repy