ks
mražená zelenina
pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
1
lžíce
cukr
2
ks
rajský protlak
koření
1
ks
skořice
5
ks
hřebíček
3
ks
bobkový list
7
ks
nové koření
Postup přípravy receptu
Na másle zpěním cibuli. Přidám mouku a nechám opražit.
Zaleju studenou vodou, podle toho, kolik chci polívky. Rozmíchám bez žmolků.
Přidám sůl a cukr, všechno koření, mrkve, mraženou zeleninu (nemusím rozmrazovat) a masox.
Vařím hodinu od bodu varu na stáhlém plameni (hlídat, občas míchat - zásmažka může vypěnit).
Přidám protlaky a nechám přejít varem a vypnu.
Ocedím do jiného hrnce. Koření vytáhnu a zbytek rozmixuju ponorným mixérem s troškou polívky (nebo na sítku rozmňágám).
Ve slané vodě vodě udělám těstoviny nebo rýži (na pytlík lžička soli, čtvrt hodiny od bodu varu, vkládám do vařící). Těstoviny se vaří pár minut, ve vroucí osolené vodě.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka