ks
mražená zelenina
pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
1
lžíce
cukr
2
ks
rajský protlak
koření
1
ks
skořice
5
ks
hřebíček
3
ks
bobkový list
7
ks
nové koření
Postup přípravy receptu
Na másle zpěním cibuli. Přidám mouku a nechám opražit.
Zaleju studenou vodou, podle toho, kolik chci polívky. Rozmíchám bez žmolků.
Přidám sůl a cukr, všechno koření, mrkve, mraženou zeleninu (nemusím rozmrazovat) a masox.
Vařím hodinu od bodu varu na stáhlém plameni (hlídat, občas míchat - zásmažka může vypěnit).
Přidám protlaky a nechám přejít varem a vypnu.
Ocedím do jiného hrnce. Koření vytáhnu a zbytek rozmixuju ponorným mixérem s troškou polívky (nebo na sítku rozmňágám).
Ve slané vodě vodě udělám těstoviny nebo rýži (na pytlík lžička soli, čtvrt hodiny od bodu varu, vkládám do vařící). Těstoviny se vaří pár minut, ve vroucí osolené vodě.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí