ks
mražená zelenina
pod svíčkovou (mrkev, celer, petržel)
1
lžíce
cukr
2
ks
rajský protlak
koření
1
ks
skořice
5
ks
hřebíček
3
ks
bobkový list
7
ks
nové koření
Postup přípravy receptu
Na másle zpěním cibuli. Přidám mouku a nechám opražit.
Zaleju studenou vodou, podle toho, kolik chci polívky. Rozmíchám bez žmolků.
Přidám sůl a cukr, všechno koření, mrkve, mraženou zeleninu (nemusím rozmrazovat) a masox.
Vařím hodinu od bodu varu na stáhlém plameni (hlídat, občas míchat - zásmažka může vypěnit).
Přidám protlaky a nechám přejít varem a vypnu.
Ocedím do jiného hrnce. Koření vytáhnu a zbytek rozmixuju ponorným mixérem s troškou polívky (nebo na sítku rozmňágám).
Ve slané vodě vodě udělám těstoviny nebo rýži (na pytlík lžička soli, čtvrt hodiny od bodu varu, vkládám do vařící). Těstoviny se vaří pár minut, ve vroucí osolené vodě.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou - okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo…
více o Těstovinový salát s tuňákem
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou