
2.83
Nálev povaříme tak 5 minut, odstavíme a přidáme kečup. Špekáčky nakrájíme, jak kdo chce (já na kolečka), a prokládáme… více o Vynikající utopenci podle mé babičky
Zapneme si troubu, vysypeme plech. Ušleháme všechny bílky do tuha, rozpustíme máslo a opatrně přidáváme do bílků… více o Bílkový koláč podle mé babičky
Nadrobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme… více o Zelňačka podle mé chuti
Tradiční česká kuchyně začíná u hovězího vývaru, který je základem mnoha omáček a dalších… Celý článek
Mořské řasy jsou pro nás Čechy trochu exotické chutě. Většinou se s nimi setkáváme u asijských… Celý článek
Na pohár jsme jako děti chodívali do cukrárny povětšinou za odměnu. A co dnes? Kdy jste měli… Celý článek
Brokolice je oblíbená zelenina plná vitaminů a antioxidantů, ale často se stává, že její… Celý článek
Máslo vyšleháme do pěny se solí, vejci a smetanou. Postupně přidáváme tvaroh. Hmotu vložíme do většího kastrolu a za… více o Pascha
Špek rozkrájíme na kostičky a dáme škvařit. Na rozškvařený přidáme na kostičky pokrájené žemle, opečeme a necháme… více o Špekové knedlíky pro silné muže
Z výše uvedených ingrediencí uhněteme tmavé těsto, vyválíme a položíme na hodně vymazaný nevysypaný plech. Na tmavé… více o Tříbarevný tvarohový koláč
Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct do předem vyhřáté touby - 180 °C… více o Buchta alá medovník
Omyté papriky podélně rozkrojíme, vyplníme bramborovým salátem, ozdobíme salámem, vajíčkem, paprikou a vějířky okurky.… více o Obložené papriky
Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Rajče nakrájíme nadrobno a smícháme s bazalkou, nejlépe čerstvou. Lučinu utřeme s jogurtem a osolíme. Přimícháme… více o Rajčatová pomazánka s jogurtem
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájené, osolené a opepřené maso, ke kterému přidáme hořčici, kterou též… více o Topinky se srbskou směsí
1. Brokolici rozebereme na stejně velké růžičky, košťály nakrájíme na plátky asi 5 mm silné - nevyhazujeme! 2.… více o Brokolice podle Simony Stašové
Troubu předehřejeme na 180°C, dortovou formu (případně dortové formy) vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem,… více o Duhový dort
Všechny suroviny hodíme do 1 mísy. Pořádně vymícháme a propracujeme. Hodinu necháme kynout v teple. Těsto ještě… více o Bagetky
Máslo dobře utřeme a postupně do něj zašleháme cukr, vejce, med, mandle a kakao. Okořeníme (dost výrazně!), zahustíme… více o Čínské čtverečky