Mléko, zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku dobře promícháme, lehce osolíme, přidáme rozinky (nejlépe namočené v rumu). Z bílků ušleháme sníh, ten potom opatrně vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme těsto, po jedné straně ho osmažíme dozlatova, pak obrátíme.
Asi za minutu roztrháme pomocí dvou vidliček na kousky a asi 2 minuty za opakovaného promíchání a obracení dosmažíme. Ihned posypeme moučkovým cukrem a podáváme se švestkovým žahourem.
Švestkový žahour: Na pánvi lehce zkaramelizujeme cukr, zalijeme vínem a šťávou. Přidáme vypeckované švestky pokrájené na kousky, skořici, krátce povaříme, přidáme citronovou šťávu a rum.
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s…
více o Zákusek ze zbylého cukroví
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou