Mléko, zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku dobře promícháme, lehce osolíme, přidáme rozinky (nejlépe namočené v rumu). Z bílků ušleháme sníh, ten potom opatrně vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme těsto, po jedné straně ho osmažíme dozlatova, pak obrátíme.
Asi za minutu roztrháme pomocí dvou vidliček na kousky a asi 2 minuty za opakovaného promíchání a obracení dosmažíme. Ihned posypeme moučkovým cukrem a podáváme se švestkovým žahourem.
Švestkový žahour: Na pánvi lehce zkaramelizujeme cukr, zalijeme vínem a šťávou. Přidáme vypeckované švestky pokrájené na kousky, skořici, krátce povaříme, přidáme citronovou šťávu a rum.
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí