Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky.
Cukety nakrájíme na půlcentimetrové kousky.
V hrnci rozpálíme olej, na kterém nejprve opečeme lilek, který pak vyjmeme osušit na papírovou utěrku. Poté opečeme papriky, přidáme šalotky, česnek, rajčata a nakonec cukety a opečený lilek. Vložíme koření, přidáme víno a pomalu dusíme asi 30 minut. Přebytečná šťáva by měla být odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem