Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky.
Cukety nakrájíme na půlcentimetrové kousky.
V hrnci rozpálíme olej, na kterém nejprve opečeme lilek, který pak vyjmeme osušit na papírovou utěrku. Poté opečeme papriky, přidáme šalotky, česnek, rajčata a nakonec cukety a opečený lilek. Vložíme koření, přidáme víno a pomalu dusíme asi 30 minut. Přebytečná šťáva by měla být odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem