Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky.
Cukety nakrájíme na půlcentimetrové kousky.
V hrnci rozpálíme olej, na kterém nejprve opečeme lilek, který pak vyjmeme osušit na papírovou utěrku. Poté opečeme papriky, přidáme šalotky, česnek, rajčata a nakonec cukety a opečený lilek. Vložíme koření, přidáme víno a pomalu dusíme asi 30 minut. Přebytečná šťáva by měla být odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť.
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Formu vyložíme pečícím papírem, který zlehka vymažeme máslem. Tři (nebo čtyři) banány podélně rozkrojíme a naskládáme…
více o Banánový koláč se smetanou