Nakrájíme lilek na kostičky, nasolíme a necháme vypotit. Poté ho opláchneme vodou a důkladně osušíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky.
Cukety nakrájíme na půlcentimetrové kousky.
V hrnci rozpálíme olej, na kterém nejprve opečeme lilek, který pak vyjmeme osušit na papírovou utěrku. Poté opečeme papriky, přidáme šalotky, česnek, rajčata a nakonec cukety a opečený lilek. Vložíme koření, přidáme víno a pomalu dusíme asi 30 minut. Přebytečná šťáva by měla být odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou