Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme špenát a asi 2 minuty dusíme.
Poté přidáme rozdrobený tvaroh, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Těsto vyválíme na tenký plát a rozkrojíme na dvě poloviny. Na jednu poklademe v menších odstupech kopečky nádivky.
Těsto kolem nádivek potřeme rozšlehaným bílkem a přikryjem druhou polovinou plátu. Lehce přimáčkneme a skleničkou nebo formičkou vykrajujeme pirožky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, podusíme na zbytku oleje a podle chuti okořeníme. Podáváme k raviolám. Nakonec ravioli můžeme polít rozpuštěným máslem a posypat parmazánem
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Vše smícháme šlehačem, vylejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi hodinu. Po vychladnutí polejeme čoko polevou,…
více o Perník s mandlemi a kokosem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem