Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme špenát a asi 2 minuty dusíme.
Poté přidáme rozdrobený tvaroh, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Těsto vyválíme na tenký plát a rozkrojíme na dvě poloviny. Na jednu poklademe v menších odstupech kopečky nádivky.
Těsto kolem nádivek potřeme rozšlehaným bílkem a přikryjem druhou polovinou plátu. Lehce přimáčkneme a skleničkou nebo formičkou vykrajujeme pirožky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, podusíme na zbytku oleje a podle chuti okořeníme. Podáváme k raviolám. Nakonec ravioli můžeme polít rozpuštěným máslem a posypat parmazánem
Vepřové maso naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Horní stranu pomažeme plnotučnou hořčicí, pokladme kysané zelí…
více o Vepřové závitky se zelím
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou