Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme špenát a asi 2 minuty dusíme.
Poté přidáme rozdrobený tvaroh, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Těsto vyválíme na tenký plát a rozkrojíme na dvě poloviny. Na jednu poklademe v menších odstupech kopečky nádivky.
Těsto kolem nádivek potřeme rozšlehaným bílkem a přikryjem druhou polovinou plátu. Lehce přimáčkneme a skleničkou nebo formičkou vykrajujeme pirožky. Vkládáme je do vroucí osolené vody a 5 minut vaříme. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, podusíme na zbytku oleje a podle chuti okořeníme. Podáváme k raviolám. Nakonec ravioli můžeme polít rozpuštěným máslem a posypat parmazánem
- maso nakrájíme na nudličky
- cibuli na kostičky
- usmažíme cibuli
- přidáme maso, osolíme
- udusíme do poloměkka
…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika