Na pánvi osmažíme cibuli, přidáme mleté maso, přidáme koření a dusíme ve vlastní šťávě. Po dodušení necháme vychladnout. Ze všech ingrediencí vypracujeme méně tuhé nudlové těsto. Vykrajujeme kolečka, doprostřed dáme masovou nápň a okraje přitiskneme. Dáme vařit do osolené vody asi 8 minut.
Já k tomu často dělávám rajskou omáčku, ale dobrá je i sýrová. Někdy to jen posypu sýrem a nakrájím rajčátka.
1.KROK:VEZMEME SI 2 MISKY
2.KROK: DO KAŽDÉ MISKY ROZKLEPNEME 2 VEJCE A ROŠLEHÁME
3.KROK: DO JEDNÉ MISKY DÁME NAKRÁJENÝ…
více o amoleta z vajec z náplní
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami