Smícháme všechny tři druhy sýra, žloutek, pepř a pažitku. Na polovinu těstovinového plátku dáme vždy jednu lžičku sýrové směsi, okraje plátku pokropíme vodou a přehneme, aby nám vznikla kapsa. Okraje dobře přimáčkneme.
Přivedeme k varu osolenou vodu a vzniklé ravioli v ní vaříme 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu a nezměknou. Slijeme vodu a odstavíme z vařiče. Rozpustíme v hrnci máslo a 1 minutu na něm dusíme česnek.
Přidáme špenát a dusíme dalších několik minut, dokud lístky špenátu nezměknou a nevytvoří jednolitou hmotu. Rozdělíme špenát na talíře a posypeme opraženými mandlemi. Navrch přidáme ravioli a pokapeme je olivovým olejem.
Uvaříme vřetýnka podle návodu.
V hluboké pánvi necháme rozpustit asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem