Smícháme všechny tři druhy sýra, žloutek, pepř a pažitku. Na polovinu těstovinového plátku dáme vždy jednu lžičku sýrové směsi, okraje plátku pokropíme vodou a přehneme, aby nám vznikla kapsa. Okraje dobře přimáčkneme.
Přivedeme k varu osolenou vodu a vzniklé ravioli v ní vaříme 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu a nezměknou. Slijeme vodu a odstavíme z vařiče. Rozpustíme v hrnci máslo a 1 minutu na něm dusíme česnek.
Přidáme špenát a dusíme dalších několik minut, dokud lístky špenátu nezměknou a nevytvoří jednolitou hmotu. Rozdělíme špenát na talíře a posypeme opraženými mandlemi. Navrch přidáme ravioli a pokapeme je olivovým olejem.
Uvaříme vřetýnka podle návodu.
V hluboké pánvi necháme rozpustit asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami