Smícháme všechny tři druhy sýra, žloutek, pepř a pažitku. Na polovinu těstovinového plátku dáme vždy jednu lžičku sýrové směsi, okraje plátku pokropíme vodou a přehneme, aby nám vznikla kapsa. Okraje dobře přimáčkneme.
Přivedeme k varu osolenou vodu a vzniklé ravioli v ní vaříme 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu a nezměknou. Slijeme vodu a odstavíme z vařiče. Rozpustíme v hrnci máslo a 1 minutu na něm dusíme česnek.
Přidáme špenát a dusíme dalších několik minut, dokud lístky špenátu nezměknou a nevytvoří jednolitou hmotu. Rozdělíme špenát na talíře a posypeme opraženými mandlemi. Navrch přidáme ravioli a pokapeme je olivovým olejem.
Uvaříme vřetýnka podle návodu.
V hluboké pánvi necháme rozpustit asi 30 deka nivy, 20 deka taveného sýru a smetanu ke…
více o Těstoviny se třemi druhy sýrů
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků