
3.11
Smícháme všechny ingredience dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný… více o Makovec raz dva
Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem. Naplníme nakrájeným… více o Bůček dva v jednom
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme… více o Svíčková na smetaně pro dva
Léto je ideálním obdobím na to, abychom si burger připravili doma, přesně podle svých chutí –… Celý článek
Máte rádi křupavé bagety a pokaždé řešíte, jak to udělat, aby se vám cestou domů v tašce… Celý článek
Nakládání okurek patří k oblíbeným letním aktivitám v mnoha rodinách, kde se recepty předávají… Celý článek
Padesátka rozhodně není stáří! Je to nový začátek. S větším nadhledem, zkušenostmi a potřebou … Celý článek
Den před pečením zákusku 90 minut vaříme neotevřenou konzervu slazeného mléka v dostatečném množství vody. Potom ho… více o Jahodové řezy se šlehačkou
Syrové maso pomeleme a dobře promícháme. Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme a opepříme. Opět dobře promícháme.… více o Nádivka šumavská – starodávná
Brambory ustrouháme na jemném struhadle, přidáme vajíčko, mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto, mouky přidáváme tolik,… více o Plněné bramborové placky
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva bochánky a dáme přes noc uležet. Druhý den ho dáme před… více o Strouhaný kokosový koláč
Ze 3 bílků ušleháme sníh, ostatní ingredience smícháme dohromady - nakonec vmícháme sníh. Těsto dáme na vymazaný, spíš… více o Tvarožník na plech
Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, vymačkáme z nich co nejvíce vody a dáme do misky. Přidáme já… více o Tzatziki dle Alexe
Náplň: špenát očistíme a několik minut povaříme. Scedíme, dobře vymačkáme a posekáme. Na rozehřátém olivovém oleji… více o Cannelloni se špenátem
Celé papriky dáme do trouby (180 °C) a necháme péct, dokud jejich povrch cca z poloviny nezhnědne. Necháme je… více o Salát z pečených paprik
Kuskus vsypeme do mísy, osolíme, zalijeme vařící vodou, promícháme vidličkou a necháme stát 10 min pod pokličkou.… více o Rizoto z kuskusu
Pečící plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž… více o Jednoduchý pečený losos
Do zakysané smetany nastrouháme okurku, naklájíme na drobno cibulku, přidáme hořčici, sůl a pepř. Vše promícháme a… více o Tatarka ze zakysanky
kvásek a zpracovat hladké nelepivé těsto...40 minut kynout a po naplnění dalších 20minut více o Těsto na buchty