3.11
Smícháme všechny ingredience dohromady. Dáme na vymazaný pekáč a pečeme asi 30 minut při 120 °C. Je to rychlý a výborný… více o Makovec raz dva
Do špičky bůčku uděláme kapsu, tu uvnitř osolíme a vytřeme utřeným česnekem a vysypeme zázvorem. Naplníme nakrájeným… více o Bůček dva v jednom
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny. Osolíme, opepříme a na pánvi zprudka opečeme… více o Svíčková na smetaně pro dva
Kašel je nepříjemná věc. Budí vás ze spánku, vysiluje, namáhá břišní svaly a rozšiřuje infekci… Celý článek
Je to už 35 let, co se Čechům otevřely brány světové gastronomie. Díky obrovskému kulinárnímu… Celý článek
Listové těsto je oblíbené nejen pro svou jemnost, lehkost a dokonalou máslovou chuť, ale… Celý článek
Kdo by si dnes vůbec dokázal představit život bez brambor, lahůdky, která patří mezi… Celý článek
Všechny ingredience ušleháme ve šlehači, těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Vychladlý piškot… více o Lehké jablečné řezy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme… více o Lokše s povidly
Na olej dáme nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájené maso, osolíme, přidáme chilli a necháme dusit. Nejprve ve… více o Ostrá směs s kedlubnami
Pekáček silně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou (může jí být více i na dně, dělá omáčku). Kotlety naklepeme,… více o Vinařské kotlety
Hrubou, polohrubou mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme, přidáme vejce, mléko, olej a umícháme těsto. Broskve… více o Broskvový koláč
Za chvíli se bude pasírovat, takže se nemusíme zdržovat žádnou titěrnou prací. Mrkev, střední část řapíkatého celeru a… více o Sugo pomodoro
1. Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odpočinout. Pak z něho vyválíme plát a vykrájíme kolečka. 2. Pečeme… více o Nugátová kolečka
Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem a hřebíčkem a krátce asi… více o Rychlý jablečný kompot
Cibuli nakrájíme a orestujeme na troše oleje, poprášíme moukou a zalijeme vařící vodou. Přidáme obě plechovky… více o Rychlá fazolová polévka
Bezinkové květy, čisté a v plném květu natrháme, pokud možno neoplachujeme, dáme do hrnce, přilijeme litr vody, přidáme… více o Bezinkový med
Umyjeme a osušíme všechny salátové listy a následně je natrháme tak, aby měly podobnou velikost. Okurku nakrájíme na… více o Křupavý salát s pečeným kuřetem a česnekovo-medovou zálivkou
Tyčinky rozmixujeme a smícháme s ostatními přísadami. Já osobně nesolím vůbec, ale manžel si přisoluje, takže dle… více o Jemná surimi pomazánka