Kuřecí řízky a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou na kostičky, párky nakrájíme na menší kousky a okraje nakrojíme jako když opékáme buřty, krásně se rozevřou a na talíři to pěkně vypadá.
Papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na širší proužky, pokrájíme cibuli (velkou na silnější kolečka, malou na půlky nebo čtvrtky). Všechno smícháme a nasypeme na plech s vyšším okrajem. Pokropíme trochu olejem, osolíme a opepříme, posypeme grilovacím kořením. Upečeme doměkka. Podáváme s rýží nebo bramborami.
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink – klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto: Oddělíme si žloutky od…
více o Domácí krtkův dort na plechu
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka