Náplň: Tvaroh, žloutky a cukr vymícháme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka přimícháme do tvarohové směsi.
Rebarboru nakrájíme na silnější kousky (asi 0,5 cm).
Těsto si rozdělíme na dvě části. První část vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (pozor, může se mírně lepit). Tvarohovou náplň jemně rozetřeme na celou plochu a na vrch klademe rebarboru.
Posypeme jemně mletou skořicí a vanilkovým cukrem. Zakryjeme druhou polovinou těsta vyváleného na plochu plechu.
Vrch potřeme vyšlehaným žloutkem.
Pečeme při střední teplotě cca 30–45 minut. Vychladlý koláč zlehka posypeme práškovým cukrem.
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky