Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech. V dobře předehřáté troubě pečeme 5 minut.
Pak těsto vyjmeme a zasypeme drobně nakrájenou revení, kterou posypem 2/3 cukru a 20 minut pečeme.
Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj mandle a potřeme koláč. Posypeme mandlemi a pečeme asi 5–8 minut, až sníh zezlátne a zpevní.
Já jsem tento koláč dělala z dvojité dávky na pekáč a nepřidávala mandle. Byl to zatím ten nejlepší rebarborový koláč, co jsem kdy jedla.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny