Rebarborový koláč se sněhem

2.5

hodnoceno: 4
Příprava: 120 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 125
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 100
      g cukr
  • Náplň
    • 2
      ks bílek
    • 100
      g mandle jemně strouhané
    • 1,5
      kg rebarbora
    • 0,4
      kg cukr

Postup přípravy receptu

  • Z uvedených přísad zpracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladu. Těsto rozválíme a dáme na vymazaný plech. V dobře předehřáté troubě pečeme 5 minut.
  • Pak těsto vyjmeme a zasypeme drobně nakrájenou revení, kterou posypem 2/3 cukru a 20 minut pečeme.
  • Z bílků a zbylého cukru ušleháme tuhý sníh, vmícháme do něj mandle a potřeme koláč. Posypeme mandlemi a pečeme asi 5–⁠8 minut, až sníh zezlátne a zpevní.
  • Já jsem tento koláč dělala z dvojité dávky na pekáč a nepřidávala mandle. Byl to zatím ten nejlepší rebarborový koláč, co jsem kdy jedla.
Zařazení: Koláče Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.