Recept na výborné a snadné kynuté těsto na buchty a koláče
3.21
hodnoceno: 14
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
7
lžíce
máslo
1
špetka
sůl
0,2
l
mléko
1
ks
žloutek
1
ks
vanilkový cukr
2
hrnek
polohrubá mouka
0,5
kostka
droždí
2
lžíce
cukr
Postup přípravy receptu
Různé typy kynutých těst zkouším už dlouho, ale tenhle mě konečně opravdu příjemně překvapil.
Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme – dáme do tepla (třeba do peřin) vzejít kvásek.
Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní a měchačkou vymícháme hladké těsto, dáme opět kynout. Když vyběhne, měchačkou promícháme, aby vyšly bubliny vzduchu. Vyklopíme na vál, podsypeme a buď vyválíme placku, tvarujeme buchty atd.
Připisuji vychytávku na buchty: Ty je dobré pořádně promazat mašlovačkou rozpuštěným sádlem, i na povrchu. Po vyklopení jdou krásně od sebe a nelepí se. Mastné nebudou, nebojte se. :-)
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou