Recept na výborné a snadné kynuté těsto na buchty a koláče

3.21

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 7
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 0,2
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      kostka droždí
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Různé typy kynutých těst zkouším už dlouho, ale tenhle mě konečně opravdu příjemně překvapil.
  • Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme – dáme do tepla (třeba do peřin) vzejít kvásek.
  • Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní a měchačkou vymícháme hladké těsto, dáme opět kynout. Když vyběhne, měchačkou promícháme, aby vyšly bubliny vzduchu. Vyklopíme na vál, podsypeme a buď vyválíme placku, tvarujeme buchty atd.
  • Připisuji vychytávku na buchty: Ty je dobré pořádně promazat mašlovačkou rozpuštěným sádlem, i na povrchu. Po vyklopení jdou krásně od sebe a nelepí se. Mastné nebudou, nebojte se. :-)
Zařazení: Koláče Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.