Recept na výborné a snadné kynuté těsto na buchty a koláče
3.21
hodnoceno: 14
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
7
lžíce
máslo
1
špetka
sůl
0,2
l
mléko
1
ks
žloutek
1
ks
vanilkový cukr
2
hrnek
polohrubá mouka
0,5
kostka
droždí
2
lžíce
cukr
Postup přípravy receptu
Různé typy kynutých těst zkouším už dlouho, ale tenhle mě konečně opravdu příjemně překvapil.
Mléko si ohřejeme v mikrovlnce, v misce do něj rozdrobíme droždí a pocukrujeme – dáme do tepla (třeba do peřin) vzejít kvásek.
Asi po 20 minutách přidáme vše ostatní a měchačkou vymícháme hladké těsto, dáme opět kynout. Když vyběhne, měchačkou promícháme, aby vyšly bubliny vzduchu. Vyklopíme na vál, podsypeme a buď vyválíme placku, tvarujeme buchty atd.
Připisuji vychytávku na buchty: Ty je dobré pořádně promazat mašlovačkou rozpuštěným sádlem, i na povrchu. Po vyklopení jdou krásně od sebe a nelepí se. Mastné nebudou, nebojte se. :-)
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou