Řecká pita s pórkem

2.75

hodnoceno: 8
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks pórek střední velikosti
    • 2
      lžíce olivový olej na potření pity
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks listové těsto vyválené s pečicím papírem
    • 250
      g sýr feta nebo balkánský

Postup přípravy receptu

  • Těsto vyjměte z obalu a i s papírem položte na plech. Troubu předehřejte na 190 °C.
  • Z pórku okrájejte konce a tmavě zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 2 cm kolečka.
  • Nakrájený pórek dejte do větší misky, přidejte vejce a sýr nakrájený na 2 cm kostky.
  • Náplň v misce pečlivě promíchejte a poklaďte na těsto na plechu. Asi 3 cm od okraje nechte volné.
  • Druhý plát vybalte a položte na náplň. Okraje stiskněte vidličkou a ohněte nahoru.
  • Pomašlujte olejem a dejte péct do zlatavě hnědé barvy (25–30 minut).
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: