g
mleté maso - hovězí
zadní nebo roštěnec, odvážní mohou použít jehněčí
olej
na smažení
kudrnatka
snítka
Postup přípravy receptu
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky velikosti kulečníkové koule, které na dvou stranách zploštíme dlaní a opékáme na oleji z obou stran. Vyndáme na teplý talíř a ve výpeku krátce opečeme silnější plátky rajčat a na nudličky nakrájenou papriku, jimiž při podávání biftečky ozdobíme. Zeleninu rovněž osolíme, opepříme a případně posypeme oregánem či čubricou a zasypeme jemně nasekanou kudrnatkou.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)