g
mleté maso - hovězí
zadní nebo roštěnec, odvážní mohou použít jehněčí
olej
na smažení
kudrnatka
snítka
Postup přípravy receptu
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky velikosti kulečníkové koule, které na dvou stranách zploštíme dlaní a opékáme na oleji z obou stran. Vyndáme na teplý talíř a ve výpeku krátce opečeme silnější plátky rajčat a na nudličky nakrájenou papriku, jimiž při podávání biftečky ozdobíme. Zeleninu rovněž osolíme, opepříme a případně posypeme oregánem či čubricou a zasypeme jemně nasekanou kudrnatkou.
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a nalejeme na dobře vymazaný a vysypaný plech a dáme péct na 170-160 °C, cca…
více o Ořechovo-ananasová buchta
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky