g
mleté maso - hovězí
zadní nebo roštěnec, odvážní mohou použít jehněčí
olej
na smažení
kudrnatka
snítka
Postup přípravy receptu
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky velikosti kulečníkové koule, které na dvou stranách zploštíme dlaní a opékáme na oleji z obou stran. Vyndáme na teplý talíř a ve výpeku krátce opečeme silnější plátky rajčat a na nudličky nakrájenou papriku, jimiž při podávání biftečky ozdobíme. Zeleninu rovněž osolíme, opepříme a případně posypeme oregánem či čubricou a zasypeme jemně nasekanou kudrnatkou.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky