Řecké biftečky z mletého masa

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      ks cibule
    • máslo 2 oříšky
    • sůl
    • rajčata na ozdobu
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek rýže vařená
    • pepř mletý
    • paprika na ozdobu
    • 1
      špetka oregáno případně čubrice
    • 500
      g mleté maso - hovězí zadní nebo roštěnec, odvážní mohou použít jehněčí
    • olej na smažení
    • kudrnatka snítka

Postup přípravy receptu

  • Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky velikosti kulečníkové koule, které na dvou stranách zploštíme dlaní a opékáme na oleji z obou stran. Vyndáme na teplý talíř a ve výpeku krátce opečeme silnější plátky rajčat a na nudličky nakrájenou papriku, jimiž při podávání biftečky ozdobíme. Zeleninu rovněž osolíme, opepříme a případně posypeme oregánem či čubricou a zasypeme jemně nasekanou kudrnatkou.
Zařazení: Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: