g
mleté maso - hovězí
zadní nebo roštěnec, odvážní mohou použít jehněčí
olej
na smažení
kudrnatka
snítka
Postup přípravy receptu
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením a solí. Vytváříme kuličky velikosti kulečníkové koule, které na dvou stranách zploštíme dlaní a opékáme na oleji z obou stran. Vyndáme na teplý talíř a ve výpeku krátce opečeme silnější plátky rajčat a na nudličky nakrájenou papriku, jimiž při podávání biftečky ozdobíme. Zeleninu rovněž osolíme, opepříme a případně posypeme oregánem či čubricou a zasypeme jemně nasekanou kudrnatkou.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou