koření
nejlepší je směs na americké brambory nebo na gyros
studená voda
Postup přípravy receptu
Syrové brambory oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky, stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Veškeré ingredience vložíme do pekáče nebo větší zapékací mísy a pořádně promícháme s kořením a cca 3 lžícemi olivového oleje. Poté porovnáme v pekáči tak, aby brambory byly na dně a stehýnka na vrchu.
Podlijeme vodou do cca 3/4 výšky brambor a pečeme zakryté asi hodinu a půl na 250 °C, až je maso zlaté a voda vypečená na výborný hustý sosík.
Papriky očistíme a nakrájíme na kostky, česnek na plátečky. Kuřecí maso osolíme grilovací směsí a osmahneme po obou…
více o Papardelle s kuřecími prsíčky
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou