koření
nejlepší je směs na americké brambory nebo na gyros
studená voda
Postup přípravy receptu
Syrové brambory oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky, stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Veškeré ingredience vložíme do pekáče nebo větší zapékací mísy a pořádně promícháme s kořením a cca 3 lžícemi olivového oleje. Poté porovnáme v pekáči tak, aby brambory byly na dně a stehýnka na vrchu.
Podlijeme vodou do cca 3/4 výšky brambor a pečeme zakryté asi hodinu a půl na 250 °C, až je maso zlaté a voda vypečená na výborný hustý sosík.
Papriky očistíme a nakrájíme na kostky, česnek na plátečky. Kuřecí maso osolíme grilovací směsí a osmahneme po obou…
více o Papardelle s kuřecími prsíčky
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani