koření
nejlepší je směs na americké brambory nebo na gyros
studená voda
Postup přípravy receptu
Syrové brambory oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky, stroužky česneku také oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Veškeré ingredience vložíme do pekáče nebo větší zapékací mísy a pořádně promícháme s kořením a cca 3 lžícemi olivového oleje. Poté porovnáme v pekáči tak, aby brambory byly na dně a stehýnka na vrchu.
Podlijeme vodou do cca 3/4 výšky brambor a pečeme zakryté asi hodinu a půl na 250 °C, až je maso zlaté a voda vypečená na výborný hustý sosík.
Papriky očistíme a nakrájíme na kostky, česnek na plátečky. Kuřecí maso osolíme grilovací směsí a osmahneme po obou…
více o Papardelle s kuřecími prsíčky
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody