Rostlinný tuk nebo máslo utřeme s moučkovým cukrem, žloutky a půl lžičkou pomerančové kůry. Přidáme mouku, vypracujeme těsto, necháme ho v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.
Vyválíme, vykrajujeme hvězdičky – polovinu jich uděláme s otvorem.
Pečeme na plechu s papírem na pečení, vychladlá kolečka potřeme marmeládou (k angreštu se hodí meruňková), přiložíme děrovaná kolečka a do otvoru vložíme kompotované ovoce.
Polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali lžíci tuku.
Z mouky, cukru a másla vytvoříme drobenku. 1 hrnek drobenky odebereme a dáme stranou. Do zbytku drobenky vmícháme vejce…
více o Drobenkový koláč s jablky
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem
Párky na konci nařízneme asi 5 cm do křížku. Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme po délce na osm pruhů.…
více o Vídeňské párky v těstíčku