Řecké kuře v peřince

3

hodnoceno: 21
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      kuře
    • 3
      ks cibule střední
    • petrželová nať
    • sůl
    • rýže
    • pepř mletý
    • bazalka
    • alobal
    • 3
      ks zelená paprika
    • 1
      plechovka rajský protlak nebo 2 krabičky rajčat

Postup přípravy receptu

  • Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech.
  • Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule a papriky.
  • V míse smícháme 9 hrnků vody, rajský protlak, sůl, pepř, bazalku a petrželku. Promícháme, nalijeme na rýži, zakápneme olivovým olejem.
  • Dáme péct. Zpočátku přikryjeme kouskem alobalu. Rýže kolem kuřátka utvoří peřinku, ze které zlaté kousky vyčuhují a chuť rýže, která nasákla chuť zeleniny a masa, je skvělá.
  • Nemíchat, péct pomalu, pokud by šťáva rychle vsákla, lze podlít osolenou vodou.
Zařazení: Rýže Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme